Hoe sluit je een bedraad en draadloos PS4 racestuur aan?

In dit artikel leggen we aan je uit hoe je een draadloos racestuur en een bedraad racestuur op de Playstation 4 aansluit.

Aansluiten van bedraad racestuur

Wanneer je een racestuur gaat kopen is de kans enorm groot dat deze bedraad is. Er zijn namelijk maar weinig draadloze racesturen verkrijgbaar. Een bedraad racestuur ps4 zoals de Logitech G29 sluit je als volgt aan:

Stap 1: kabels aansluiten

Het eerste wat je moet doen om het racestuur te kunnen gebruiken is de kabels aan sluiten. Doe de meegeleverde usb kabel in je racestuur en sluit de andere kant van de kabel aan op een USB C poort van je Playstation. Wanneer je racepedalen hebt, sluit je de kabel van je racepedalen aan op je stuur. Het enige wat nu nog hoef te gebeuren is het stuur van stroom te voorzien. Dit doe je door de adapter in het racestuur te stoppen en de stekker in het stopcontact te doen.

Stap 2: het racestuur vastzetten

Om comfortabel te kunnen racen is het aan te raden om het racestuur vast te zetten. Bij bijvoorbeeld de Logitech G kan dit met klemmen aan je bureau of tabel of je racestoel. Het verschilt per stuur hoe je het racestuur vastzet.

Stap 3: je racestuur koppelen met je playstation 4

Het enige wat je nu nog hoef te doen is het stuur koppelen aan je console, je playstation. Dit doe je meestal door het racestuur aan te zetten en/of op de PlayStation 4 knop te drukken.

Aansluiten van een draadloos racestuur: Hori Apex stuur

Het enige draadloze racestuur dat geschikt is voor de PlayStation 4 is de Hori Apex Racestuur draadloos. Door de volgende stappen uit te voeren kan je deze aansluiten op je PS4. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat de Platform Toggle Switch boven aan het racestuur staat ingesteld op: “PS4-N”. Ga op je PlayStation 4 naar: instellingen -> apparaten -> bluetooth apparaten. Vervolgens druk je tegelijkertijd op de “share” + “ps” knop op je stuur. Er gaat nu een LED lampje knipperen. Met de controller van je Playstation 4 druk je op je beeldscherm vervolgens op: “Hori Wirelles Racing Wheel” en koppelen je het stuur met de de console.

 

Race-stuur.nl
Logo